Άρθρα και Ειδήσεις

Ειδήσεις και Άρθρα σχετικά με το περιβάλλον της Αργολίδας

Ένα από τα πολλά προβλήματα που εντοπίζονται στο παραλιακό μέτωπο του υγρότοπου Ναυπλίου – Ν.Κίου είναι η βοσκή των προβάτων. Οι Φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου έκαναν αίτηση στο λιμεναρχείο επειδή η περιοχή είναι αιγιαλός και παραλία και υπάρχει το συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο προστασίας των ΖΟΕ (ΦΕΚ 396/Δ/8-6-99 άρθρο 3, παρ.Ζ τέτοια δραστηριότητα απαγορεύεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο με σαφή αναφορά στη βοσκή.)

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του λιμεναρχείου Ναυπλίου. Μας ενημέρωσε ότι οι παραβάσεις σε περιοχές αιγιαλού και παραλίας δεν είναι εδώ και δύο χρόνια στην αρμοδιότητα του λιμεναρχείου αλλά της Αστυνομίας!!!!! Επανακαταθέσαμε την αίτησή μας στην αστυνομία και περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα πάρει.

Για την ιστορία σήμερα το πρωί 24-3-22 τα πρόβατα έβοσκαν στον υγρότοπο. (βλέπε συνημμένη φωτογραφία του Τάσου Ηλιάδη). Γιατί αν τα πρόβατα δεν έχουν θέα το Μπούρτζι δεν τους πάει καλά η ημέρα. Ενημερώνουμε ότι πολλές φορές έχουν ενημερώσει τους βοσκούς οι φίλοι για την παρανομία αλλά αυτοί εξακολουθούν να κάνουν το εύκολο. Βοσκή προβάτων στον υγρότοπο.

Να ενημερώσουμε ότι τα πρόβατα δεν είναι των αγροτικών φυλακών γιατί εδώ και χρόνια, μετά από παρέμβαση των Φίλων του υγρότοπου και συζήτηση με τη διοίκηση των αγροτικών φυλακών και ενημέρωση των κρατουμένων, δεν βόσκουν τα πρόβατα ούτε οι αγελάδες στον υγρότοπο. Η αγροτική φυλακή ανταποκρίθηκε άμεσα.

Δεύτερο παράξενο. Πριν από καιρό με αίτηση μας στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος του νομού ζητήσαμε να τοποθετηθούν πινακίδες ενημέρωσης στην περιοχή που να αναφέρουν τις απαγορεύσεις και το νομικό καθεστώς προστασίας. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος μας απάντησε ότι δε είναι στην αρμοδιότητά της. !!!!!!!

Δηλαδή νομοθετούμε για το περιβάλλον αλλά δεν έχουμε κανένα φορέα που να ελέγχει τα θέματα παραβάσεων ……

Τώρα τι μας φταίνε τα προβατάκια; Η βοσκή των προβάτων, όπως είναι κατανοητό, καταστρέφει τις φωλιές των πουλιών στην περιοχή, καθώς και τη χλωρίδα του υγρότοπου.

Μπορεί να υπάρχει μια δημόσια ενημέρωση για τα αποτελέσματα των επεξεργασμένων λυμάτων του βιολογικού που πέφτουν στον Αργολικό κόλπο;

Μια δημόσια ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για τις αναλύσεις των νερών στην περιοχή εκβολής του βιολογικού στον Αργολικό κόλπο (1-2-2022) παρουσίασε όλους του δείκτες εκτός των ορίων που ορίζει ο νόμος.

Ενδεικτικά στις οχτώ δειγματοληψίες που έγιναν μέσα σε διάστημα μιας ώρας τα κολοβακτηρίδια μετρήθηκαν από 592/100 ml έως 362/100 ml με επιτρεπτό όριο σύμφωνα με το νόμο τα 250/100 ml και οι εντερόκοκκοι μετρήθηκαν από 308/100 ml έως 172/100 ml με όριο σύμφωνα με το νόμο 100/100 ml (η αναφορά των ορίων του νόμου γίνεται από το ΠΑΚΟΕ)

Φυσικά εξακολουθούν τα προϊόντα του βιολογικού και διοχετεύονται στην παραλία, την αυθαίρετη κατασκευή που έχει γίνει. Δεν έχει αλλάξει κάτι σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό που δεν είναι σε χρήση εδώ και χρόνια.

Ανεπίσημα κάποιοι αμφισβητούν τις μετρήσεις.   Ας μας ενημερώσει επίσημα ένας φορέας του νομού για την ποιότητα τω λυμάτων.

Να ενημερώσουμε επίσης, ότι στη Βάση Δεδομένων Παρακολούθησης Λειτουργίας των βιολογικών της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ, η ενημέρωση για τα αποτελέσματα δειγματοληψιών έχει σταματήσει τον Αύγουστο του 2021. Τι γίνεται. Είναι υποχρέωση σύμφωνα με το νόμο η ανάρτηση των δειγμάτων.

Μπορείτε να εσείς να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας το LINK αναζητώντας το βιολογικό Ναυπλίου Άργους.    http://astikalimata.ypeka.gr/Services/Pages/WtpViewApp.aspx#

Φωτογραφία είναι από τη παροχή των προϊόντων του βιολογικού στη θάλασσα στις 17-2-2022. Ακόμα και η εικόνα των νερών μήπως μας δείχνει κάτι;

 

Previous Next

                                                                                                                                                                                                                                                 7-2-2022

Με αφορμή τη διαδικτυακή συνάντηση της Παρασκευής 4/2/22 με θέμα τον απολογισμό στις μέχρι σήμερα δράσεις, τον προγραμματισμό των επόμενων παρεμβάσεων και τη δυνατότητα της νομικής μορφής έκφρασης, έγινε μια παρουσίαση των μέχρι τώρα δράσεων της ομάδας. Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση είχε μεγάλη συμμετοχή και διάθεση για συζήτηση. Έγιναν προτάσεις για τις επόμενες παρεμβάσεις.

Η ομάδα των φίλων του υγροτόπου Ναυπλίου Ν Κίου, δημιουργήθηκε με αφορμή τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε η σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook ) και αρχικά ξεκίνησε προβάλλοντας φωτογραφίες ερασιτεχνών φωτογράφων της περιοχής μας, με τη χλωρίδα και πανίδα του υγρότοπου.

Στις 4/2/2019 διοργάνωσαν μια εκδήλωση με θέμα την παρουσίαση της μελέτης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου για το παραλιακό μέτωπο Ναυπλίου- Νέας Κίου. Η μελέτη προβλέπει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο στην παραλιακή ζώνη Ναυπλίου -Νέας Κίου και παρατηρητήρια πουλιών.

Τον Ιούνιο του 2019 στην προσπάθεια γνωριμίας των κατοίκων με τον υγρότοπο και της περιοχής NATURA τοποθετήθηκαν στην πόλη του Ναυπλίου πόστερ με φωτογραφίες πουλιών του υγρότοπου και της Ακροναυπλίας. Οι φωτογραφίες ήταν από φωτογράφους της περιοχής.

Τον Οκτώβριο του 2019 δημιούργησαν τον ιστότοπο www.argolisnature.gr

Στις 25 Φεβρουαρίου 2020 συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Μαλτέζο για τα θέματα του παραλιακού οικοσυστήματος και την προοπτική ενεργοποίησης της υπάρχουσας προμελέτης για το παραλιακό μέτωπο.

Στις 10 Μαίου 2020 διοργάνωσαν με μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου συγκέντρωση για τον Ερασίνο, ώστε να αποτρέψουν το σχεδιασμό για εγκιβωτισμό του ποταμού.

Στις 12 Μαίου 2020 συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη κ. Νίκα και κατέθεσαν την διαφωνία τους για το αντιπλημμυρικό έργο στον Ερασίνο.

Στις 11-12- 13 Σεπτεμβρίου 2020 διοργάνωσαν μια παρέμβαση με graffiti στο εργοστάσιο ΠΕΛΑΡΓΟΣ στον παραλιακό δρόμο Ναυπλίου- Νέας Κίου με σύνθημα «ΠΕΤΑΝΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ-ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ -ΖΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ -ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ» για την πανίδα του υγρότοπου

Στις 25 Σεπτεμβρίου  2020 με πρωτοβουλία των φίλων του υγρότοποu κατέθεσαν δημόσια μια πρόταση για δημιουργία Κέντρου πληροφόρησης για την περιοχή NATURA. Η πρόταση κοινοποιήθηκε στο Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού και στους βουλευτές του νομού. Δεν υπήρχε θετική ανταπόκριση από το Φορέα.  

Στις 2 Οκτωβρίου 2020 κατέθεσαν δημόσια εναλλακτική πρόταση για την ανάδειξη του Ερασίνου.

Το Νοέμβριο 2020 τοποθέτησαν πόστερ πουλιών του Ερασίνου και του υγρότοπου σε κεντρικά σημεία και καταστήματα της Νέας Κίου.

Την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021 διοργάνωσαν συγκέντρωση με θέμα τη ρύπανση στον Αργολικό κόλπο. Η ρύπανση προερχόταν από την κακή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των πόλεων Ναυπλίου και Άργους.

Συμμετείχαν σε όλες τις πρωτοβουλίες που διοργάνωσε η ομάδα «Save Your Hood» για καθαρισμό του παραλιακού μετώπου και του Ερασίνου.

Τον Ιούνιο 21 σε συνεργασία με τον εξωραϊστικό σύλλογο Βιβαρίου τοποθετήθηκαν πόστερ με πουλιά στο Βιβάρι

Έγιναν παρεμβάσεις στο Λιμεναρχείο Ναυπλίου για καθαρισμό της παραλιακής ζώνης με μηχανικά μέσα.

Στις 21 Αυγούστου 2021 σε συνεργασία με τη θεατρική ομάδα του Μορφωτικού Συλλόγου Νέας Κίου ανέβηκε θεατρική παράσταση στις όχθες του ποταμού Ερασίνου με τίτλο «Το βλέμμα του ψαριού» .

Στις 3 Οκτώβριου 2021, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής γιορτής των πουλιών, διοργάνωσαν παρατήρηση πουλιών και συζήτηση στον υγρότοπο.

Στις 24 Σεπετμεβρίου 2021 κατέθεσαν αίτηση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος Αργολίδας με προτάσεις για την προστασία του υγρότοπου. Οι αποδέκτες της αίτησης δήλωσαν αναρμόδιοι.

Γίνονται συνεχείς αναρτήσεις για το θέμα των νεκρών θαλάσσιων χελωνών στα παράλια του Αργολικού Κόλπου.

Το Νοέμβριο 2021 κατέθεσαν, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου, αίτηση στο λιμεναρχείο Ναυπλίου για γνωστοποίηση στοιχείων σχετικά με τις νεκρές χελώνες.

Το Νοέμβριο 2021 επίσης, σε συνεργασία με το «ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΑΡΝΩΝΑ-ΜΟΥΣΤΟΥ», φορέα διαχείρισης περιοχών προστασίας περιβάλλοντος στην Ανατολική Πελοπόννησο, τοποθετήθηκαν πινακίδες ενημέρωσης στο Παλαμήδι και στην Ακροναυπλία, γνωστοποιώντας ότι οι περιοχές αυτές έχουν ενταχτεί στο δίκτυο NATURA.

Το Δεκέμβριο του 2021, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου στάλθηκε αίτημα -ερώτημα σχετικά με τις νεκρές χελώνες του αργολικού κόλπου στο σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ», (σύλλογος προστασίας θαλάσσιας χελώνας). Επειδή δεν υπήρξε ακόμα απάντηση, έγινε τηλεφωνική επικοινωνία και μας διαβεβαίωσαν ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα έχει γίνει πλήρης καταμέτρηση του δηλωμένου προς τον ΑΡΧΕΛΩΝΑ αριθμού νεκρών θαλάσσιων χελωνών και θα έρθει αναλυτική γραπτή απάντηση.

Στις 10 Δεκεμβρίου 2021 έγινε συνάντηση με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γεώργιο Αμυρά και το βουλευτή Αργολίδας κ. Γ Ανδριανό. Στην αυτοψία στο χώρο του υγροτόπου Ναυπλίου- Νέας Κίου και στον ποταμό Ερασίνο οι δηλώσεις του υφυπουργού ήταν πολύ ενθαρρυντικές για την περιοχή. Σε συνέχεια της συνάντησης «Οι Φίλοι του υγρότοπου» κατέθεσαν στο γραμματέα του υφυπουργού τις προτάσεις τους για την περιοχή.

Μέλη της Ομάδας μας συμμετέχουν κάθε χρόνο, μαζί με εκπροσώπους της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, στις καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στο παραλιακό μέτωπο, σε απόσταση 10 χλμ από Ναύπλιο έως Μύλους.

Ενδεικτικά φέτος στις μεσοχειμωνιάτικες καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών (ΜΕ.Κ.Υ.Π.)που πραγματοποιήθηκαν στις 15/01/2022 καταγράφηκαν 2.253 πτηνά, τα οποία κατηγοριοποιήθηκαν σε 44 διαφορετικά είδη.

Υπάρχει σχεδόν καθημερινά φωτογραφικό υλικό στο λογαριασμό του facebook Υγρότοπος Νέας Κίου ( https://www.facebook.com/groups/650665651659321 ) και ενημέρωση της ιστοσελίδας.

Στις 4 Φεβρουαρίου 2022 έγινε η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των φίλων του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου. Έγινε κοινά αποδεκτό ότι με τις παρεμβάσεις μας αυτά τα χρόνια τα θέματα περιβάλλοντος μπήκαν στην ημερησία συζήτηση στην περιφερειακή μας Ενότητα.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια πρέπει δημόσια να ευχαριστήσουμε όλους όσους στάθηκαν δίπλα μας διακριτικά και συνέβαλλαν με σημαντική βοήθεια και κυρίως αυτούς που στήριξαν οικονομικά όλες τις ενέργειές μας.

Με εκτίμηση

Οι φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου –Νέας Κίου

 

Οι Φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ* του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι υγρότοποι φιλοξενούν το 40% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του νερού, προστατεύουν από τις πλημμύρες και τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, καθιστούν το κλίμα ηπιότερο, υποστηρίζουν την αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Προσφέρουν επιστημονική έρευνα, οικοτουριστικές δραστηριότητες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αναψυχή.

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, αλλά και των δράσεων ανάδειξης και προστασίας του υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου, θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Το χθες το σήμερα και το αύριο των υγροτόπων του νομού Αργολίδας» την Παρασκευή 4-2-2022 στις 20.00

Στόχος αυτής της διαδικτυακής συνάντησης είναι να κάνουμε έναν απολογισμό στις μέχρι σήμερα δράσεις μας, να προγραμματίσουμε τις επόμενες παρεμβάσεις και να εξετάσουμε τη νομική μορφή έκφρασης αυτής της προσπάθειας.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα zoom και όσοι θέλουν να συμμετέχουν στέλνουν μήνυμα στο messenger, στο λογαριασμό του facebook Υγρότοπος Νέας Κίου ( https://www.facebook.com/groups/650665651659321)  για να σας στείλουμε το Zoom link συμμετοχής.

Ας σκεφτούμε ότι η προσπάθεια όλων μας αυτά τα χρόνια έχει αποτρέψει τον εγκιβωτισμό του Ερασίνου ποταμού, έχει αναδείξει το θέμα ρύπανσης του Αργολικού κόλπου, έχει αναδείξει τη σημασία του υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου, καθώς και την αξιόλογη ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί.

Για να συμμετάσχετε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το εργαλείο Zoom for Meetings το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε:

α. Ηλεκτρονικό Υπολογιστή Windows (από την https://zoom.us/download κατεβάζετε και εκτελείτε την εγκατάσταση επιλέγοντας το μεγάλο μπλε κουμπί Download)

β. Κινητό τηλέφωνο ή Tablet με Android (εγκατάσταση από το Google Store)

γ. Κινητό τηλέφωνο iPhone ή Tablet iPad (εγκατάσταση από το App Store)

*Δείτε τους υγρότοπους που έχουν ενταχθεί στη συνθήκη Ραμσάρ στην Ελλάδα https://www.geogreece.gr/ramsar.php

Previous Next

Η Φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου Ν Κίου σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου & Μονεμβασίας έφτιαξαν πινακίδες στα ελληνικά και στα αγγλικά. Οι πινακίδες τοποθετήθηκαν στην διαδρομή Αρβανιτιάς Καραθώνας (δύο στην Αρβανιτιά και δύο στην Καραθώνα) για την ενημέρωση τω πολιτών για το σημαντικό οικοσύστημα της περιοχής Παλαμήδι – Ακροναυπλίας.

Η χλωρίδα της Ακροναυπλίας και του Παλαμηδίου περιλαμβάνει ορισμένα σπάνια, απειλούμενα και ενδημικά φυτά. Ο βραχώδης λόφος αποτελεί βιότοπο ενδημικών φυτών όπως τα, Stachys swainsonii subsp. Argolica, Campanula andrewsii subsp. Andrewsii, Petrorhagia armerioides var. Armerioides, Daphne jasminea, Stachys chrysantha κ.λπ. Σημαντική σπονδυλωτή πανίδα (εξαιρουμένων των πτηνών) καταγράφεται επίσης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων ειδών στο Παράρτημα ΙΙ της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, όπως τα Algyroides moreoticus και Podacris peloponnesiacus. Επίσης στην πανίδα της περιοχής πρέπει να γίνει αναφορά σε μεγάλη ποικιλία πουλιών που φωλιάζουν στην περιοχή.

Αρμόδιος για τη διατήρηση και διαχείριση της περιοχής του Δικτύου Natura 2000, Παλαμήδι Ακροναυπλία είναι ο Φορέας Διαχείρισης Πάρνωνα, Μουστού, Μαινάλου και Μονεμβασίας (ΦΔ ΠΜΜΜ).

Για την κατασκευή και την τοποθέτηση συνέβαλαν με χρήματα οι Φίλοι του υγρόποπου Ναυπλίου Ν Κίου με τη βοήθεια και την χορηγία φίλων.

Previous Next

Βαγγέλης Μπουγιώτης

Πενήντα πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν στάση για ξεκούραση στον Υδροβιότοπο μεταξύ Ναυπλίου και Νέας Κίου στην Αργολίδα,Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021. Τα φοινικόπτερα την περίοδο αυτή βρίσκονται στην Φθινοπωρινή μετανάστευση των πτηνών και λόγω των καιρικών φαινομένων που έχει φέρει η ''Αθηνά'' , έκαναν μία μικρή στάση για να συνεχίσουν το ταξίδι τους όταν ο καιρός το επιτρέψει.

Previous Next

 Στις 3 Οκτωβρίου 2021, υλοποιήθηκε δράση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών στον Υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου.

Με πρόσκληση των φίλων Υγρότοπος Νέας Κίου (Nea Kios wetland) που παρά τον αποκλεισμό της παραλιακής οδού μπόρεσαν να συγκεντρωθούν αρκετοί πολίτες από την περιοχή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Ορνιθολογικής Κώστας Παπακωνσταντίνου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου ο βουλευτής του νομού Γ Γκιόλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δ Δρούγκας ,ο τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου Κ Καράπαυλος και ο Π Ζαφειρόπουλος εκ μέρους της οργάνωσης Argolic Gulf Environment Foundation - Ιδρύμα Περιβάλλοντος του Αργολικού Κόλπου.

Έγινε συζήτηση για την αξία του παραλιακού μετώπου και ακούστηκαν προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις.

Οι παρευρισκόμενοι καθάρισαν και την περιοχή που είχα επιλέξει να γίνει η παρατήρηση των πουλιών. Πάνω από 15 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών μαζεύτηκαν σε μια περιοχή μικρότερη από 500 τετραγωνικά μέτρα.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι ο κατά τα άλλα νομικά προστατευόμενος υγρότοπος είναι ακόμα ένας χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών στην περιοχή μας..

 

 

Κάθε χρόνο το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου διοργανώνεται στην Ευρώπη η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών (EuroBirdwatch)

Οι Φίλοι του υγρὀτοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου συμμετέχουν στην Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών και σας καλούν την Κυριακή 3/10/21 σε μια γνωριμία με τα πουλιά του υγρότοπου.

Ημερομηνία 3/10/21                                 

Ώρα : 10.00 π.μ. - 12.00 μ

Τόπος συνάντησης : Παραλιακή Ναυπλίου -Νέας Κίου απέναντι από το Πυρηνελαιουργείο ΕΛΣΑΠ

Ελάτε να μιλήσουμε για την αξία του υγροτόπου μας, να εντοπίσουμε προβλήματα και κινδύνους, αλλά και να παρατηρήσουμε μαζί την ορνιθοπανίδα της περιοχής, σε μια περίοδο που τα πουλιά μεταναστεύουν από το βορρά προς το νότο, διαλέγοντας και τον δικό μας υγρότοπο για ενδιάμεση στάση.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και εκπρόσωπος της ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Εταιρείας και ο ΚΠΕ Αργολίδας

Φίλοι του υγρὀτοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου

 

argolis-nature-logo.png

Φίλοι Υγροβιότοπου
Ναυπλίου - Νέας Κίου
Αργολίδας

© 2022 ΦΙΛΟΙ ΥΓΡΟΒΙΟΤΟΠΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ-Ν.ΚΙΟΥ. Κατασκευή ιστοσελίδας: Kinisis Web & Tourism

Επικοινωνία

Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλώ στείλτε μνας μήνυμα στο email: argolisnature@gmail.com