Μ. Αντωνιάδης

Διαβάζω σε αρθρογραφία του ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ απάντηση της περιφέρειας σε ερώτηση βουλευτή για τα έργα στον Ερασίνο.

«Δυστυχώς (!!!!!!!!) λόγω του καθεστώτος των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου που διέπει την περιοχή απαγορεύεται η οποιαδήποτε είδους επέμβαση πέραν τον υφιστάμενων όχθεων συνεπώς το μοναδικό εργαλείο διευθέτησης είναι η τοποθέτηση συρματοκιβωτίων...»

1. Ξεκινάμε με το δυστυχώς. Γιατί ; Για το νομικό πλαίσιο των Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου που μας βάζει περιορισμούς προστασίας του οικοσυστήματος; Φυσικά θα θέλαμε να μην υπήρχε κανένα καθεστώς προστασίας. Όλα «στάχτη και μπούρμπερη» όπως θα έλεγε η γιαγιά μου η Μαριγώ.

2. Ο νόμος προστατεύει τις όχθες και όχι το ποτάμι που είναι η σημαντική αναφορά του οικοσυστήματος στην περιοχή. (παγκόσμια πρωτοτυπία)

3. Βάζουμε συρματοκιβώτια και καταστρέφουμε την χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής και μιλάμε για έργο προστασίας του περιβάλλοντος.

4. Ενώ αναφέρουν όλες τις εγκριτικές αποφάσεις δεν αναφέρουν ποτέ την αρνητική εισήγηση για το έργο της υπηρεσίας περιβάλλοντος, της ίδιας της υπηρεσίας τους. Οι άνθρωποι της διπλανή τους πόρτας κυριολεκτικά. Επιλεκτική μνήμη;

Σηκώνω ψιλά τα χέρια.