Στις 3 Οκτωβρίου 2021, υλοποιήθηκε δράση για τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής των πουλιών στον Υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου.

Με πρόσκληση των φίλων Υγρότοπος Νέας Κίου (Nea Kios wetland) που παρά τον αποκλεισμό της παραλιακής οδού μπόρεσαν να συγκεντρωθούν αρκετοί πολίτες από την περιοχή. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε εκπρόσωπος της Ορνιθολογικής Κώστας Παπακωνσταντίνου, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου ο βουλευτής του νομού Γ Γκιόλας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δ Δρούγκας ,ο τοπικός σύμβουλος Ναυπλίου Κ Καράπαυλος και ο Π Ζαφειρόπουλος εκ μέρους της οργάνωσης Argolic Gulf Environment Foundation - Ιδρύμα Περιβάλλοντος του Αργολικού Κόλπου.

Έγινε συζήτηση για την αξία του παραλιακού μετώπου και ακούστηκαν προτάσεις για συγκεκριμένες δράσεις.

Οι παρευρισκόμενοι καθάρισαν και την περιοχή που είχα επιλέξει να γίνει η παρατήρηση των πουλιών. Πάνω από 15 μεγάλες σακούλες σκουπιδιών μαζεύτηκαν σε μια περιοχή μικρότερη από 500 τετραγωνικά μέτρα.

Για άλλη μια φορά διαπιστώσαμε ότι ο κατά τα άλλα νομικά προστατευόμενος υγρότοπος είναι ακόμα ένας χώρος εναπόθεσης σκουπιδιών στην περιοχή μας..