Οι Φίλοι του Υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου

Εορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Φεβρουαρίου.

Στις 2 Φεβρουαρίου 1971 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ραμσάρ* του Ιράν, στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας. Υγρότοποι χαρακτηρίζονται τα δέλτα, τα έλη, οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, οι πηγές, οι εκβολές, οι ποταμοί και οι τεχνητές λίμνες. Η συνθήκη Ραμσάρ αποσκοπεί στην προστασία και τη συνετή χρήση όλων των υγροτόπων μέσω τοπικών και εθνικών δράσεων και διακρατικής συνεργασίας ως μια συνεισφορά στην αειφόρο ανάπτυξη.

Οι υγρότοποι φιλοξενούν το 40% της παγκόσμιας βιοποικιλότητας, συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του νερού, προστατεύουν από τις πλημμύρες και τις επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων, δεσμεύουν διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα, καθιστούν το κλίμα ηπιότερο, υποστηρίζουν την αλιεία, τη γεωργία και την κτηνοτροφία. Προσφέρουν επιστημονική έρευνα, οικοτουριστικές δραστηριότητες, περιβαλλοντική εκπαίδευση, αναψυχή.

Οι φίλοι του υγρότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας υγροτόπων, αλλά και των δράσεων ανάδειξης και προστασίας του υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου, θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Το χθες το σήμερα και το αύριο των υγροτόπων του νομού Αργολίδας» την Παρασκευή 4-2-2022 στις 20.00

Στόχος αυτής της διαδικτυακής συνάντησης είναι να κάνουμε έναν απολογισμό στις μέχρι σήμερα δράσεις μας, να προγραμματίσουμε τις επόμενες παρεμβάσεις και να εξετάσουμε τη νομική μορφή έκφρασης αυτής της προσπάθειας.

Η διαδικτυακή συνάντηση θα γίνει μέσα από την πλατφόρμα zoom και όσοι θέλουν να συμμετέχουν στέλνουν μήνυμα στο messenger, στο λογαριασμό του facebook Υγρότοπος Νέας Κίου ( https://www.facebook.com/groups/650665651659321)  για να σας στείλουμε το Zoom link συμμετοχής.

Ας σκεφτούμε ότι η προσπάθεια όλων μας αυτά τα χρόνια έχει αποτρέψει τον εγκιβωτισμό του Ερασίνου ποταμού, έχει αναδείξει το θέμα ρύπανσης του Αργολικού κόλπου, έχει αναδείξει τη σημασία του υγρότοπου Ναυπλίου- Νέας Κίου, καθώς και την αξιόλογη ορνιθοπανίδα που φιλοξενεί.

Για να συμμετάσχετε, θα πρέπει να εγκαταστήσετε το εργαλείο Zoom for Meetings το οποίο μπορεί να εγκατασταθεί σε:

α. Ηλεκτρονικό Υπολογιστή Windows (από την https://zoom.us/download κατεβάζετε και εκτελείτε την εγκατάσταση επιλέγοντας το μεγάλο μπλε κουμπί Download)

β. Κινητό τηλέφωνο ή Tablet με Android (εγκατάσταση από το Google Store)

γ. Κινητό τηλέφωνο iPhone ή Tablet iPad (εγκατάσταση από το App Store)

*Δείτε τους υγρότοπους που έχουν ενταχθεί στη συνθήκη Ραμσάρ στην Ελλάδα https://www.geogreece.gr/ramsar.php